Info

" El 28 d'abril homenatge a Marcel PONS a la sala de la Unió "

Menus

Diada d'ADIFOLK a Perpinyà el any 2018

 Catherine Hussenot, alumna de l'escola, ens proposa de veure quantes fotos de la diada d'ADIFOLK a Perpinyà, on va anar a l'any 2018.

Era l'ocasió de veure i entendre diversos grups de bastoners :


El ball de bastons és una dansa popular, molt estesa als Països Catalans, Europa i la Mediterrània. S'engloba sota aquest nom un conjunt de balls que utilitzen com a element principal i característic un o dos bastons els quals fan repicar entre ells al ritme de la música.

El vestuari del ball de bastons és força variat segons la zona o la formació que l'executa però hi ha elements comuns. El calçat acostuma a ser l'espardenya, mitges, camals plens de cascavells o polaines, pantalons blancs, faldellí, faixa de color, camisa blanca i en algunes colles, mocador de color creuat al cos.

El so és un element que té especial importància en el ball de bastons, generat principalment pels cops de bastó i els instruments musicals, i també, pel tentineig dels picarols, els cops a terra, i fins i tot, els crits dels ballarins.


Per informació al 18 de març del 2022, el grup de dansa de l'escola ha previst de fer una actuació de ball de bastons amb un vestuari nou.